West-Frisia

Lemmen ongenaakbaar in WF-tijdrit

Slechts 14/100ste kwam Bart Lemmen gisteravond te kort voor het verbreken van het parcoursrecord van Peter Koning in de West-Frisia tijdrit. De harde gure wind bleek voor de Utrechter van West-Frisia geen beletsel om een toptijd van 27.09,71 minuten (gem 48,6 km/uur) neer te zetten op het 22 kilometer lange traject.

De Utrechter mag in zijn huidige vorm direct onder de medaillekandidaten voor het NK-tijdrijden van de elite zonder contract worden geschaard. Lemmen rekende op de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad af met een aantal toppers. A Bloc-renner Stijn Appel (27.41 min) noteerde op ruim een halve minuut de tweede tijd, terwijl SEG-belofte Wessel Krul (28.08 min) als derde al bijna één minuut moest toegeven.

Het nog wedstrijdloze seizoen blijkt niet van invloed op de vorm van verschillende West-Frisianen. Over de breedte werd er sterk gepresteerd. Oosthuizer Tijs Dekker zette met 28.15 minuten de vierde tijd op de klokken. Clubgenooten Joeri van der Tuin uit Westerland nestelde zich met 28.37 min op een vijfde. Achter Jelle ter Weeme (28.44 min) uit Vaassen dook Volendammer Jim Kes als vierde West-Frisiaan met 28.58 minuten ook onder de 29 minuten grens.

De licht gebouwde Sandy van der Pols toonde zich met 38.11 minuten de snelste dame. Wervershover Ko Molenaar zette met 33.25 minuten een prima tijd neer bij de nieuwelingen. Hij bleek daarmee net even sneller dan snelste junior Nathan de Vries uit Alkmaar. John Veerman ging met de snelste tijd bij de masters aan de haal. De Volendammer noteerde exact 30 minuten op het traject.

Uitslag eerste tijdrit WF