West-Frisia

Konijn vierde in Queensstage

Alexander Konijn kwam gister dichtbij het podium in de Queensstage of the Ras Mumhan. In de 155 kilometer lange heuvelachtige rit spurtte de West-Frisiaan naar een vierde stek.

Een stevige opening van de lastige etappe zorgde direct voor afscheiding. Na iets meer dan een uur koers meldde een groep van vijftig renners zich vooraan. De rest van het veld zou nooit meer terugkeren. De vijf West-Frisianen vooraan kregen weinig steun in hun aanvallende impulsen. Ook een poging om de groep in waaiers te trekken mislukte. Op de lastigeste klim van de dag spatte de voorste groep volledig uiteen. Twee renners trokken het veld volledig uiteen. Konijn vond een plaatsje bij de zeven achtervolgers. De twee vooraan werden niet meer terug gehaald, waarna de West-Frisiaan net meer een even daarvoor ontsnapte renner wist te achterhalen.

Ploeggenoot Wouter Been volgde solo als tiende, waarmee hij naar een tiende plaats in het klassement steeg. Ploeggenoot Sven Broekaart volgde als zeventiende en neemt de veertiende stek in. Konijn maakt na een mislukte eerste dag de sprong naar plaats 21.