West-Frisia

HRTC en WF lanceren competitie

Over ruim twee weken zal de zomeravondcompetitie bij West-Frisia en HRTC weer aanvangen. Dit jaar zal dit op een andere manier gebeuren dan gebruikelijk is. De West-Friese clubs hebben de handen ineen geslagen om een gezamenlijke competitie op te zetten. Deze competitie zal vanaf woensdag 4 april aanvangen op West-Frisia, en op woensdag 18 april eindigen op eveneens West-Frisia, terwijl er tussendoor twee keer op HRTC gereden wordt.

Op de volgende data zal de gezamenlijke competitie verreden worden:

• 4 april: West-Frisia • 10 april: HRTC • 17 april: HRTC • 18 april West-Frisia

In totaal zal dus vier keer gereden worden voor een overkoepelend klassement, waarbij er telkens om 19:00 wordt begonnen met de wedstrijd. Binnen deze klassementen wordt er gestreden tussen de A-categorie bestaande uit elite/beloftes, amateurs, sportklasse en junioren, en een B-categorie bestaande uit de nieuwelingen en de dames categorieën. De A-klasse rijdt een uur en 5 rondes op HRTC, terwijl dit op West-Frisia een uur en 10 rondes zal zijn. De B-klasse rijdt op beiden parcoursen een uur plus 1 ronde.

De eerste 15 deelnemers ontvangen punten in de uitslag waarbij elke plaats hoger vanaf plaats 15 een extra punt oplevert. Onderweg vallen er ook nog twee keer 3, 2 en 1 punt te verdienen voor het klassement, en tot slot krijgt iedereen in ieder geval 3 punten indien de finish gehaald wordt. Degene met de meeste punten wint de gezamenlijke competitie, en wint daarmee een geldprijs en een beker. Winnen kan wel alleen indien alle wedstrijden zijn verreden. Bij de A-klasse krijgen de eerste 10 in de uitslag een prijs, bij de B-klasse de eerste 5.

Het succes van de competitie hangt samen met het aantal deelnemers. Zonder deelnemers geen competitie, en jullie worden dan ook allemaal van harte aangemoedigd om deel te nemen aan deze competitie, die perfect gebruikt kan worden om de vorm verder bij te spijkeren voor het wedstrijdseizoen. Inschrijving kost éénmalig 5 euro, waarvoor je dus 4 mooie wedstrijden mag rijden. Een basislidmaatschap bij de Knwu is verplicht.