West-Frisia

Grote stap voor MTB-route Schoorl

Het verlengde mountainbikeparcours van Schoorl komt een flinke stap dichterbij, meldt MTB-Noordwest. Na zes jaar procederen heeft gister de Raad van State aangegeven dat de illegaliteit van de huidige route niet meer ter discussie staat. Het hoger beroep van enkele dwarsliggers is ongegrond verklaard. Hiermee kan de Natuurbeschermingsvergunning voor het verplaatsen en verlengen niet meer worden betwist.

De bezwaarmakers trachten op allerlei manieren de mountainbikers dwars te zitten. Deze langdurig lopende rechtzaak betrof de volgens de bezwaarmakers illegaliteit van de huidige 24 jaar terug aangelegde route. Naast deze zaak lopen er nog twee procedures. Allereerst voert MTB-Noordwest al enige tijd samen met Staatsbosbeheer een procedure om ervoor te zorgen dat de rechter een oordeel gaat geven over de sabotage aan de nieuwe route. Na een gewonnen artikel 12-procedure mag een drietal verdachten zich binnenkort eindelijk gaan verantwoorden voor de strafrechter. Als tweede loopt er een procedure voor het verkrijgen van een aanlegvergunning voor de nieuwe route. Binnenkort zal de aan de noordzijde flink verlengde route ter inzage worden gelegd.

Vanuit MTB-Noordwest wordt sterk aangeraden nog geen gebruik te maken van de nieuwe route en de wandelpaden eromheen. Gebruik kan slechts de totstandkoming van het verlengde parcours vertragen.