West-Frisia

Groeneveld op herhaling

De clubrittenreeks van West-Frisia leverde Mark Groeneveld wederom een zege op. De junior uit Enkhuizen klopte in de sprint nipt Jaap Dudink en Arne van der Vliet.

Marijn Vermeulen was de man van de opening. Al vroeg in de wedstrijd koos hij samen met Tessa Neefjes en Jaap Dudink voor de aanval. Het trio verdween uit het zicht, maar zag het peloton toch weer terugkeren, Vervolgens reageerde Vermeulen op een uitval van veteraan Tino Haakman. Dudink maakte even later de oversteek, waarna het tempo verder omhoog ging en aanvaller Vermeulen overboord ging.

Nadat ook Arne van der Vliet en junioren Mark Groeneveld en Pim Fransen aansloten, bleek het pleit beslecht. Het peloton kwam nog even naderbij, maar legde na een tempoverhoging vooraan het hoofd toch in de schoot.

Met het peloton op een ronde moest Groeneveld flink aan de bak. Zijn vier medekoplopers trachtten beurtelings de sprint te ontlopen, waarna er vooral naar de rappe Enkhuizer werd gekeken, Haakman koos als eerste voor de aanval, waarna Fransen de ruimte kreeg. De Andijker werd echter toch weer ingerekend, waarna Haakman nogmaals ten aanval trok. Onder aanvoering van Groeneveld hielden de drie overgebleven achtervolgers de oudgediende op schootsafstand, om hem honderd meter voor de finish te verschalken.

Groeneveld ging van ver aan en kon nipt de aandringende Dudink achter zich houden. Van der Vliet volgde binnen een fietslengte als derde.