West-Frisia

Groen wint puntenkoersveldslag

Een veldslag, op de dertien, afstappende junioren, een kotsende renner. De 2018 editie van het clubkampioenschap puntenkoers van West-Frisia gaat weer als memorabel de boeken in. Ike Groen rolde na 65 ronden op het clubparcours in Bovenkarspel als winnaar uit de bus voor Robert-Jan Mol en Jaap Dudink.

De strijd tijdens de twaalf sprints tellende koers was van start tot finish hevig. Groen draaide vanuit het vertrek de gaskraan vol open. De Tuitjehorner, die dit jaar nog geen koers heeft gereden, pakte direct een voorsprong op de concurrentie. Veteraan Nico Leijen sprokkelde direct ook punten. In het goed bezette veld met meerdere elite-renners kreeg Groen het meeste tegengas van Mol en Tino Haakman. De Enkhuizer veteraan koos telkenmale voor de aanval waarmee hij zich op de tweede stek positioneerde. Groen kon hij echter niet meer bedreigen. In de slotsprint ging het mis voor de Enkhuizer. Met een ontsnapping trachtte Arjan Neefjes zijn puntenloze avond nog flink kleur te geven. De vijftiger uit Bovenkarspel werd echter nog net overstoken door Dudink en Mol, waardoor Haakman van plaats twee naar vier zakte. Na de winst in 2016 betekende de zege zijn tweede clubtitel puntenkoers voor Groen

Uitslag: 1. Ike Groen (Tuitjehorn), 2. Robert Jan Mol (Nibbixwoud), 3. Jaap Dudink (Andijk), 4. Tino Haakman (Enkhuizen), 5. Ruud Appelman (Grootebroek), 6. Joury Ottenbros (Heerhugowaard), 7. Eric Mooij Hoogwoud), 8. Bart Ursem (Andijk), 9. Nico Leijen (Enkhuizen), 10. Ger Vd Wal (Hoogkarspel), 11. Arjen Neefjes (Bovenkarspel), 12. Rudy Coers (Grootebroek)