West-Frisia

Geen jury, geen koers

Het publiek, de renners en zelfs de pers zitten te springen om ‘koers’. De Corona houdt niet alleen de wielrenners, maar de gehele sportwereld aan de kant. Op de Duitse voetbalcompetitie na dan.

Hoewel al wel zeker is dat het Corona-virus tegen dit tijd nog niet verslagen is, zijn de pijlen gericht op de maand september. De hoop is echter dat onze regering al eerder groen licht voor buitensportwedstrijden zal geven. Uit de laatste onderzoeken blijkt steeds weer dat de overdraagbaarheidspeil van het Covid-19 virus buitenshuis zeer laag ligt. Hopelijk voor de overheid een reden om toch iets anders naar bijvoorbeeld hardloop- en wielerevenementen te kijken.

Met al hun opgekropte koershonger, mag worden verwacht dat de renners in grote getalen op de eerste wedstrijdjes, hoe klein ook, zullen afkomen. Ook het publiek is toe aan een sportief uitstapje en de pers zal eveneens de eerste wedstrijden aangrijpen om eens iets anders dan uitgeknepen ‘corona-nieuws’ te verslaan.

Vraag is echter wie op zal treden als jury. Het jurykorps in geheel Nederland is zowel nationaal als zelfs bij veel clubs flink vergrijst. Hoewel de liefde voor koers groot is bij de juryleden, is het nog maar afwachten of zij het risico willen nemen. Want om naast regelmatig flink verguisd te worden door de renners, nu ook nog kans te maken op het Corona-virus….