West-Frisia

Fraaie solo krachtpatser Mol

Wouter Mol etaleerde gister nog maar weer eens zijn klasse. De rijzige Alkmaarder, die nog op zoek is naar een werkgever voor het komende seizoen, soleerde op wel zeer fraaie wijze naar de zege in de Ronde van Heerhugowaard. Op het snelle rondje reed Mol al met meer dan twintig ronden voor de wielen weg uit een sterke kopgroep.

Regen drukte een natte stempel op de wedstrijd. Al na enkele ronden zorgde een valpartij voor een breuk in het peloton. Hoewel een aantal renners nog flink tegensputterde bleek de breuk definitief. Nieuwe schuivers in de galde bochten zorgde voor nieuwe breuken in de groep achtervolgers. Ook de voorste groep bleef niet gevrijwaard van pech. Een hele reeks renners tuimelde tegen de grond, waardoor uiteindelijk slechts dertien renners deel uitmaakte van de beslissende groep.

Terwijl de rest van het veld door de koplopers werd opgerold, beraamde Mol zijn ultieme plan. Al zeer vroeg trok hij alleen ten aanval. Zijn twaalf kompanen, waar ploegmaten Ike Groen en Jetse Bol uitstekende storend werk verrichte, keken even te lang naar elkaar. Een indrukwekkende solo volgde. Hoewel de groep achtervolgers langzaam op stoom raakte bleef Mol zijn voorsprong verder uitbouwen. In de slotmeters kon de dertiger dan ook alle tijd nemen om zijn fraaie overwinning te vieren. Achter Mol trachtte thuisrijder Joury Ottenbros een podiumplaats te bemachtigen. Gelanceerd door ploegmaat Folkert Oostra denderde de West-Frisiaan op de finishstreep af. De jonge Ottenbros zag echter nog Roy Pieters en nog nipt Youri Havik langszij snellen.