West-Frisia

Eerstejaars aan de macht

Twee eerstejaars beloften mochten gister strijden om de zege in de prima bezochte tweede clubrit van West-Frisia. Arne van der Vliet toonde zich uiteindelijk net even sneller dan zijn vluchtgenoot Jelle Groot.

Het duo maakte zich zes ronden voor het eind los uit de kopgroep van zeven die halfkoers in schuifjes was ontstaan. Toine Groot, Jaap Dudink en Jelle Groot kregen na een uitval gezelschap van Van der Vliet, Tim Groot, Mark Groeneveld en Paul Sneeboer. Het zevental werd niet meer teruggezien.

In de slotronden trok het jonge duo op avontuur. Nadat Van der Vliet de zege had binnen gehaald, toonde Groeneveld zich net zoals vorige week de rapste van de achtervolgers. De jonge Enkhuizer klopte Jaap Dudink. Hemmer Toine Groot en Bovenkarspelder Tim Groot volgden in hun spoor.

Ondertussen is de spanning in de stand alleen maar toegenomen. Jelle Groot klom op naar plaats vijf, meet heeft met negentien punten slechts drie punten minder dan het leidende duo Van der Vliet en Tim Groot. Groeneveld en Dudink volgen direct in hun spoor.

Ook bij de nieuwelingen/vrouwen mocht de organisatie een groeiend aantal deelnemers verwelkomen. Venhuizer Thomas Lakeman ging met de winst aan de haal. Jorn Bot en klassementsleider Pim Fransen completeerden het podium.

Uitslag

pl naam woonplaats
1 Arne van der Vliet (Hoogkarspel)
2 Jelle Groot (Bovenkarspel)
3 Mark Groeneveld (Enkhuizen)
4 Jaap Dudink (Andijk)
5 Tim Groot (Bovenkarspel)
6 Toine Groot (Hem)
7 Paul Sneeboer (Grootebroek)
8 Robin Schweigl (Andijk)
9 Edwin Sierkstra (Hoogkarspel)
10 Kasimir den Hertog (Enkhuizen)
pl B-categorie woonplaats
1 Thomas Lakeman (Venhuizen)
2 Jorn Bot (Lutjebroek)
3 Pim Fransen (Grootebroek)
4 Romeo de Jong (Enkhuizen)
5 Tygo Nicolai (Hoogkarspel)

Stand

1 Arne van der Vliet (Hoogkarspel) 22,1
2 Tim Groot (Bovenkarspel) 22,1
3 Mark Groeneveld (Enkhuizen) 22
4 Jaap Dudink (Andijk) 20
5 Jelle Groot (Bovenkarspel) 19
6 Ger vd Wal (Hoogkarspel) 15
7 Erik Hooijman (Enkhuizen) 9
8 Toine Groot (Hem) 8
9 Ruud Appelman (Midwoud) 8
10 Paul Sneeboer (Grootebroek) 7