West-Frisia

Eerste winst naar lepe Groeneveld

De eerste rit in de Zomeravond Competitie is een prooi geworden voor Mark Groeneveld. De junior uit Enkhuizen bleef belofte Gert-Jan van Diepen en elite Tijs Dekker in de sprint voor.

Het rijkelijk opgekomen publiek zag een sprankelende koers. Steeds leek de openingswedstrijd op het clubrondje in Bovenkarspel in een plooi te vallen. Even zoveel keer smolt de groep toch weer samen. Een zeer actieve Stef Koning gold als animator van de wedstrijd. De junior uit Hensbroek leek samen met Groeneveld, Ruud Appelman, Van Diepen en Dekker de wedstrijd al vroeg te beslissen. Met hangen en wurgen wisten ook Tim Groot, Tino Haakman en Evert Bot de oversteek te maken. Doordat de samenwerking vooraan wegviel, maakten echter steeds meer renners de aansluiting bij de voorste groep.

Vervolgens leek het tandem Dekker/Koning de wedstrijd te beslissen. Met Dekker als motor nam het tweetal steeds meer afstand van de groep achtervolgers. Junior Koning moest echter de rol lossen, waarna eerst Koning en later ook Dekker weer werden ingerekend.

Voormalig belofte Tim Groot zag vervolgens zijn kans schoon. De Bovenkarspelder trok met enkele ronden voor de wielen solo ten aanval. Zijn uitval werd echter gecounterd door Tijs Dekker. De Oosthuizer leek op weg naar winst. Achter hem trok de jonge belofte Van Diepen de achtervolging weer in gang, waarna de lang wachtende Groeneveld op het juiste moment zijn jump plaatste.

Bij de nieuwelingen ging de winst naar Wouter Sandstra. De nieuwkomer bleef Lars van der Vliet en Piet Smit voor.

A-klasse

pl naam woonplaats
1 Mark Groeneveld (Enkhuizen)
2 Gert-Jan van Diepen (Wervershoof)
3 Tijs Dekker (Oosthuizen)
4 Stef Koning (Hensbroek)
5 Ruud Appelman (Grootebroek)
6 Tino Haakman (Venhuizen)
7 Robbert-Jan Mol (Nibbixwoud)
8 Evert Bot (Grootebroek)
9 Pim Fransen (Grootebroek)
10 Tim Groot (Bovenkarspel)

B-klasse

pl naam woonplaats
1 Wouter Sandstra (Enkhuizen)
2 Lars van der Vliet (Hoogkarspel)
3 Piet Smit (Hoogkarspel)
4 Jesper Bot (Grootebroek)
5 Kaghleigh Gielis (Enkhuizen)