West-Frisia

Drie op rij voor Van der Vliet

Zelfs de komst van Alexander Konijn kon gisteravond niet verhelpen dat Arne van der Vliet opnieuw de winst pakte in de ZomerAvond Competitie van West-Frisia. De Hoogkarspelder greep alweer zijn derde zege op rij.

Op het deels nog natte parcours, maakte Konijn en Van der Vliet er een harde koers van. Al vroeg versnelde Abbekerker Konijn enkele malen. Het peloton wist steeds tijdig te reageren, maar een poging samen met Van der Vliet had meer succes. Het duo gaf samen vol gas, maar kreeg opvallend veel tegengas van de achtervolgers. Vooral Mike Hooiveld en Tino Haakman hielden het tempo hoog, waardoor het duo lang in het zicht bleef. Uiteindelijk brak toch de veer, waarna pas diep in de finale het duo een ronde voorsprong wist te vergaren.

De op 43-jarige leeftijd comingman Evert Bot snelde naar plaats drie, voor de laatste weken opvallend sterke junior Jelle van der Deure. Ook Tessa Neefjes maakte nog deel uit van het trio dat de grootste bedreiging vormde.

Konijn en Van der Vliet maakte er een mooi schouwspel van. Beurtelings demarreerde zij, waarna uiteindelijk Konijn het hoofd moest buigen. Bij de nieuwelingen ging de zege naar een sterke Pim Fransen. De Andijker reed zeer lang mee met de senioren.