West-Frisia

Dilemma’s voor een organisatie

Vanuit het district Noord-Holland belandde bij Stichting Wielerstad Enkhuizen de vraag om dit jaar wederom het District Kampioenschap tijdrijden te organiseren. Idee is om de chronotitelstrijd ergens in mei te houden. In 2019 lieten de Enkhuizers de tijdrit op de Houtribdijk verrijden.

De corona crisis warend door het land, zorgt voor veel onrust. Het einde van de crisis is nog lang niet in zicht. Deelnemers weten dan ook niet waarop men zich wel en niet kan voorbereiden.

Voor organisaties zijn de problemen mogelijk nog breder. De vraag is of de vergunningsverstrekkers nu al een vergunning voor een evenement in mei af zullen geven. Sponsors zullen moeten worden benaderd. In deze tijd van onrust staan deze zeker niet te springen. Verder zal de organisatie al veel werk moeten starten, terwijl de kans reëel mag worden geacht dat er ook in mei niet wordt gereden.

Veel dilemma’s voor een organisatie. Het is dan ook niet zo vreemd dat nu al reeds geplande wedstrijden in de maand mei zeer vroegtijdig worden gecanceld. Organisaties zien simpelweg tegen de enorme berg werk op die met allerwaarschijnlijkheid door het later schrappen ook nog geen evenement op gaat leveren.