West-Frisia

Den Hertog koning bij WF

Een zeer aanvallende Ike Groen en een zeer sterke Jaap Dudink hielden gisteravond de clubrit van West-Frisia in de greep. Het duo kon achter niet voorkomen dat beiden ontbraken in de beslissende vlucht van vijf. Van het kwintet toonde Kasimir den Hertog zich vervolgens de rapste.

Vanuit het vertrek toonde Groen zijn aspiraties. De Tuitjehorner, die zonder wedstrijdritme nog een opvallend frisse indruk maakte, zocht telkenmale de aanval. Zijn ervaren concurrenten hielden Groen echter steeds in zicht. Enkele malen kreeg de voormalig Delta-renner gezelschap van Ruud Appelman. Uitvallen van de elite-renner die zondag in Oostzaan nog betrokken was bij een valpartij, werden echter steeds door een zeer sterk rijdende Dudink geneutraliseerd. In de slotfase moesten Groen en Dudink toch passen. Het tweetal keek even te lang naar elkaar en zagen in eerste instantie Nico Leijen en Jelle Groot. Ook Den Hertog, Appelman en Tino Haakman maakten de sprong, waarna het pleit werd beslecht. Het vijftal verdween al snel uit het zicht.

In de slotmeters heerste Den Hertog als een koning. De Enkhuizer reageerde op alle uitvallen en toonde zich vervolgens de rapste in de spurt. Als tweede moest Appelman meer dan een fietslengte toegeven. Haakman volgde als derde voor Groot en Leijen.

In het klassement miste Dudink de broodnodige punten. De sterke Andijker werd in het klassement gepasseerd door ritwinnaar Den Hertog. De Enkhuizer volgt op een tiental punten van koploper Appelman. De te verdienen dubbele punten, volgende week tijdens het clubkampioenschap puntenkoers, lijken zeer belangrijk te worden in de strijd om de winst in de ZomerAvond Competitie.