West-Frisia

Buurman naar Boels-Dolmans

De wielerloopbaan van Eva Buurman blijft in een stroomversnelling. De Wervershoofse die vorig jaar Parkhotel verruilde voor het Britse Trek-Drops verkast deze winter naar Boels-Dolmans. De West-Friese komt daarmee onder de vleugels van Zaankanter Danny Stam, de manager van de topformatie.

De gang naar Boels Dolmans lijkt meer dan verdiend. Buurman kende een zeer sterk seizoen. Al vroeg in het jaar won ze in Australië het jongerenklassement in de Cadel Evans Great Ocean Road Race, behaalde zes keer een top tien in de Lotto Thüringen Ladies Tour, werd achtste in het klassement van de Women’s Tour en behaalde de veertiende plek in de Trofeo Binda. Maandag noteerde de Wervershoofse, die met haar 23 jaar nog een wielerleven voor zich heeft, nog een elfde plaats in de Zweedse worldtourkoers Crescent Vargarda.

Buurman heeft al een heel sportleven achter de rug, maar koos pas enkele jaren geleden definitief voor het wielrennen. Daarvoor vormde schaatsen en skeeleren de hoofdmoot van de via West-Frisia opgeklommen renster.