West-Frisia

Brons voor Witte

Marcel Witte kreeg zaterdag weer eens een medaille omgehangen. De vijftiger uit Amstelveen snelde op het zware parcours in Rhenen naar de bronzen plak op het regiokampioenschap veldrijden. Geen simpele opdracht. Tijdens het Regiokampioenschap zijn sinds enkele jaren de provinsies van Noord-Holland samengevoegd met zowel Zuid-Holland als Utrecht, waardoor zeker in de veteranen categorie├źn veel landelijke toppers in het Regiokampioenschap Midden/ZH/NH aan de start verschijnen.

Bij de amateurs zorgden de renners van de cyclocrossploeg van UWTC voor medailles. Mijdrechter Tommy Oude Elferink werd achter zijn ploeggenoot Bart de Veer tweede. Bas de Bruin uit Uithoorn nestelde zich op een derde stek.

Bij de vrouwen bleven de Noord-Hollandse rensters opvallend medaille loos. Zowel Elleke Claessen als Lorena Wiebes noteerden dit jaar al meerdere podiumplaatsen. In Rhenen moesten zij de zege aan Annemiek van Vleuten laten. Claessen passeerde de streep als vierde. Wiebes volgde als vijfde. Amsterdamse veterane Marianne van Leeuwen volgde als zesde.