West-Frisia

Brons voor Betsema

Een verdiende Bronzen medaille heeft Denise Betsema overgehouden aan het Europees kampioenschap veldrijden in Rosmalen. Achter de jonge winnares Annemarie Worst is de Texelse momenteel de grote sensatie in het veldrijden. Op het snelle technische rondje streed de 25-jarige Noord-Hollandse gister tot aan de meet mee om de zege. Gezien haar progressie zit er nog veel meer in het vat.

Betsema kreeg haar medaille in de Europese Titelstrijd niet cadeau. Vanuit het vertrek trok een viertal ten aanval. Betsema moest uit de achtergrond komen. Een foutje kost haar de aanslutiing, waarna een nieuwe achtervolging volgde. Terwijl vooraan onder andere Wereld Kampioene Sanne Cant moest afhaken, belandde Betsema in het spoor van Worst en Marianne Vos. Terwijl Worst er vandoor ging, moest Vos in de eindsprint alle zeilen bijzetten om Betsema van het zilver te houden.

De Texelse zag haar goede uitslagen plus progressie van dit seizoen beloond. De Belgische formatie van Marlux wordt per direct haar nieuwe broodheer. Tot op heden draaide Betsema met privésponsors de wedstrijdreeks.