West-Frisia

Botma wint tweede editie van de slag om Westerland

Adriaan Botma mag zich een jaar lang de winnaar van de slag om Westerland. Hij wist solo over de streep te komen en daarmee nummer twee Andre van Reek en nummer drie Dennis Haanstra voor te blijven.

De wedstrijd, die deels over onverharde wegen gaat, kende een zeer groot deelnemersveld met 112 starters die onder prima omstandigheden de koers gingen betwisten. Het werd een zware editie, waarbij meer dan de helft van het peloton de koers niet uit zou rijden. Desalniettemin bleef men vooraan lang bij elkaar, tot drie rondes voor het einde Botma een aanval plaatste. Hij kreeg al snel 20 seconden, waarbij ook een achtervolgende groep met daarin ex-continental renner Joris Blokker, Andre van Reek, Dennis Haanstra en Sander Westerlaan ook het gat niet meer dicht wisten te rijden. Daardoor kon Botma de zege naar zich toetrekken. Uiteindelijk wist hij een halve minuut voor de achtervolgers uit het zegegebaar te maken.

Namens West-Frisia stonden Silvan Buis, Chris Ruiter, John Bot, Bart Ursem en Lennart Aker aan het vertrek. De West-Frisianen reden een verdienstelijke koers, en uiteindelijk was Bart Ursem de best geklasseerde renner op een 11de plaats, gevolgd door Silvan Buis op een 22ste. Lennart Aker wist op karakter op de 40ste plek vlak achter het peloton binnen te komen. John Bot en Chris Ruiter werden helaas niet in de uitslag geklasseerd.