West-Frisia

Bijnamen 4: Lorrie

Het wielernieuws is in deze tijden van Corona flink opgedroogd. Om u toch te kunnen bedienen brengen wij jullie de komende weken de rubriek: Bijnamen. Mocht u een bijdrage willen leveren, dan ontvangen wij graag uw info.

Bijnamen 4: Lorrie Zo sterk als een lorrie, maar toch een berenzacht koosnaampje. Bij Sander Lormans zijn beide meer dan op zijn plaats. De Heemskerker gold meer dan een decennium lang als de absolute heerser in de criteriums en clubklassiekers.

Tientallen overwinningen reeg hij aan zijn zegekar. Opvallend was steeds zijn strijdwijze. Nooit berekend koersend, maar altijd met een strijdershart in de aanval. Zowel voor publiek als speaker een renner om te bewonderen.

Lormans haalde gedurende zijn wielercarrière meerdere opzienbarende stunts uit. Zo kwam de klassieke Ronde van Midden-Nederland op zijn palmares na een lange inhaalrace. Was hij in één seizoen driemaal de sterkste in de Clubcompetitie. De strandrace Egmond-Pier-Egmond schreef hij op zijn naam. Samen met Thomas Dekker dichte hij in de Ronde van Obdam een gat van ruim een minuut op een tiental koplopers om vervolgens te zegevieren. Zijn ploegmaten roemde hem steevast in de ploegentijdritten waarin hij enorme kopbeurten voor zijn rekening nam. Meest gevreesd was hij nog wel om zijn demarrages in combinatie met zijn fenomenale bochtentechniek, waardoor hij bij een iets te late reactie, snel uit het beeld van de achtervolgers verdween.

Lorrie had (en heeft) echter ook een zachte kant. De goedlachse Kennemerlander was altijd de vriendelijkheid zelve. Geen overtogen woord bezigde hij naar de concurrenten. Hoewel hij soms onverdiend in de mangel werd genomen, liet hij veel liever zijn benen spreken.