West-Frisia

Bijnamen 3: De Sloper

Het wielernieuws is in deze tijden van Corona flink opgedroogd. Om u toch te kunnen bedienen brengen wij jullie de komende weken de rubriek: Bijnamen. Mocht u een bijdrage willen leveren, dan ontvangen wij graag uw info.

Bijnamen 3: De Sloper Vreemde verhalen gaan rond over ‘de Sloper’. Koudwatertrainingen in de regenton, zelfmassage met een schuurmachine, triggerpoints zoeken met een Jeux des Boules bal. De man creëerde niet alleen, maar is een, mythe.

Jos van Dorp is een bekende in de sportwereld. Triatleet, hardloper, tijdrijder, strandracer. De zestiger uit de Wieringermeer heeft een lange staat van dienst. De laatste jaren is Van Dorp vooral op het strand actief.

Van Dorp draagt zijn bijnaam ‘de Sloper’ met trots. Met het slopen van zijn meestal veel jongere concurrenten verdiende hij zijn titel. Met eerbied wordt er dor zijn concullega’s gesproken over Van Dorp, die nog altijd wordt gevreesd vanwege zijn tomeloze inzet.

De laatste jaren wordt Van Dorp echter ook zelf wel eens gesloopt. Tot tweemaal toe belandde hij met een gebroken heup in het ziekenhuis. Beide keren lag een val van anderen voor hem aan de basis van zijn tuimeling. De laatste, tijdens het EK strandrace in Frankrijk. Leverde hem een lange revalidatie op. Ondertussen werkt hij al weer hard aan zijn vorm om volgend winterseizoen weer flink te kunnen ‘slopen’.