West-Frisia

Beukeboom drie in Drenthe

Amstelvener Dion Beukeboom kwam gister dichtbij een herhaling van zijn zege van de Dorpenomloop van Drenthe. Na zijn overwinning van vorig jaar belandde hij ditmaal op een derde stek. De winst ging naar de veel-winnaar van dit seizoen Coen Vermeltfoort.

De Drenthe klassieker werd lang door Noord-Hollanders gekleurd. In een aanval van vier vonden zowel Noordkopper Rick van Breda als West-Frisiaan Jesse de Rooij een plaats. Het kwartet trapte een maximale voorsprong van ruim vier minuten bijeen.

Het beeld van de koers veranderde flink. Een enorme valpartij in het peloton vlak voor de eerste van vier kasseienstroken zette een groot deel van het veld buitenspel. Voorop draaide Alecto de gaskraan open, waardoor slechts een 25-tal renners nog aanspraak maakte op de winst.

In de finale bleek Vermeltfoort zijn klasse genoeg om de zege binnen te halen. Een groepje trapte een kleine voorsprong bijeen. Vermeltfoort miste de steun maar toonde zich sterk en geroutineerd genoeg om de overwinning binnen te halen. Beukeboom volgde als derde. Marco Doets, ploeggenoot van de winnaar, spurtte naar plaats negen. Kersvers West-Frisiaan Matthew Overste noteerde een achttiende stek. Ivar Slik en zijn ploegmaat Rick van Breda passeerden de eindstreep als twintigste en 25e.