West-Frisia

Been bezorgt WF eerste zege

Een formidabele Wouter Been heeft West-Frisia de eerste seizoenzege bezorgt. De Zuid-Hollander toonde zich in de 88e editie van de Campionat de Sabadell de sterkste van een kopgroep van vier.

De kersverse West-Frisiaan reed een zeer sterke koers. Nadat de eerste serieuze klim achter de rug was zette de renner uit Gouda samen met een aantal kompanen de achtervolging op een vroeg ontsnapte renner in. De achtervolgers overbrugde het verschil, waarna een viertal samen in de finale belandde. Been gebruikte de bochtige aanvang van de afdaling om zijn medevluchters achter te laten. In korte tijd trapte Been een vijftigtal seconden voorsprong bijeen. Het trio kreeg Been onverwacht toch nog in het zicht. Een klapband in de afdaling noopte de Mabo-Enra renner tot een wielwissel. Het drietal sloot aan, waarna Been in de spurt vakkundig afrondde.

Achter de Zuid-Hollander hielden zijn ploeggenoten goed stand. In een tot twintig man gereduceerde groep vond zowel Joeri van der Tuin, Joury Ottenbros, Luuk van der Meer en Bram van der Zwet een plek. Op het moment dat de groep verder explodeerde, hield Ottenbros stand. Aan het slot van de afdaling zag de Heerhugowaarder een groepje met Bram van der Zet terugkeren. Ottenbros sleepte een zesde stek uit de strijd, terwijl zijn ploegmaat als achtste tevens de prijs voor beste belofte mocht ontvangen. Van der Tuin en Van der Meer volgden op plek 23 en 28. De koert uitslagen leverde West-Frisia tevens de winst in het ploegenklassement op.