West-Frisia

Bar weer, straffe mannen

Met een zeer stevige wind bulderend over het parcours leken de tijdrijders gisteravond bij voorbaat kansloos op snelle eindtijden. Bij de deelnemers aan de West-Frisia tijdrit sneuvelde echter toch een serie van records. Oosthuizer Tijs Dekker snelde uiteindelijk naar de beste tijd.

Met zijn eindtijd van 27.42 minuten over de 22 kilometer dook de sterke West-Frisiaan voor de eerste maal onder de 28 minuten grens. Ook Purmerender Armando van Bruggen toonde zich sneller dan ooit. De belofte van West-Frisia zette 28.11 minuten op de klokken. De jonge Lars Rouffaer belandde op plaats drie. De sterke junior uit het Limburgse Sibbe klokte 28.37 minuten.

Vooral op de terugweg tegenwind werden de verschillen gemaakt. Toine Groot toonde zijn kracht de veteraan uit Hem zette met 29.11 minuten niet alleen een persoonlijk record, maar dook ook ruimschoots onder het oude parcoursrecord van Tino Haakman in zijn klasse. Grootebroeker Ruud Appelman snelde naar de vijfde tijd. Vlak achter hem finishte Jordy Meerman uit Breda die net boven zijn toptijd bleef.

Ingrid van Wijngaard uit het Brabantse Oosterhout reed met 33.23 minuten naar de snelste tijd bij de vrouwen. Vooral de nieuwelingen kende veel problemen met de wind. Zeker op de terugweg werden de lichtgewichten bijna van de weg geblazen. Igor Ouwekerk uit Leiden toonde zich met 33.06 minuten de beste jongeling. Tim Verdel uit Roelofarendsveen volgde als tweede voor Hoogkarspelder Lars van der Vliet.

Tijdrituitslag 28 juli